Son zamanlarda bilim dünyasının en çok araştırılan konularından birisi haline gelen psikolojik sermaye kavramı, bireylerin pozitif psikolojik güçlerinin sinerjik birlikteliğini ifade etmektedir. Kişinin özgüvenli, umutlu, iyimser ve dayanıklı olma özelliklerinin bir araya gelmesiyle oluşan psikolojik sermaye, özellikle bireylerin ve kurumların daha yüksek performans göstermesinde önemli bir değer taşımaktadır.
Bireyin pozitif psikolojik gelişimsel durumu olarak tanımlanabilen psikolojik sermaye; (1) Zor görevleri başarıyla tamamlamak için yeterli çabayı gösterme ve sorumluluk almak için güvene (özetkinlik) sahip olmak; (2) Şimdi ya da gelecekte başarılı olma konusunda pozitif bir atıf (iyimserlik) geliştirmek; (3) Hedeflere yönelik azim göstermek ve gerektiğinde başarılı olmak için hedeflere giden yeni yollar bulmak (umut) ve (4) Sorunlar ve zorluklar tarafından sarmalandığında başarıya ulaşmak için kendini toparlamak ve buna göğüs germek (dayanıklılık) olarak dört temel unsurdan oluşmaktadır. Bu dört bileşenin bir araya gelmesiyle sinerjik bir yapı oluşturan psikolojik sermaye, performans başta olmak üzere pek çok önemli örgütsel çıktıyı olumlu şekilde etkilemektedir. (Ayrıntılı bilgi için Tayfun Topaloğlu’nun kaleme almış olduğu “Psikolojik Sermaye” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz.)
Psikolojik sermayenin geliştirilmesiyle ilgili Türkiye’deki ilk eğitimleri gerçekleştiren Dr. Tayfun Topaloğlu, bu çalışmasını halen bireyler ve kurumlarla paylaşmaya ve geliştirmeye devam etmektedir.
Bu eğitime bireysel olarak katılabilir ya da kurumunuz bünyesinde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimin online versiyonları için E-Motivasyon Akademi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- Giriş
- Pozitif çalışanlardan pozitif kurumlara
- Psikolojik sermaye kavramı ve bileşenleri
- Değerler profili analizi
- Hedef dizaynı
- Düşleme uygulaması
- Temel hedefleri oluşturmak
- Alt hedef ve hedefe giden yollar
- Kişisel Swot analizi
- İyimserlik geliştirme teknikleri
- Film gösterimi ve analizi
- Genel değerlendirme
* Eğitim 2 tam gün sürer ve katılımcı sayısı ortalama 12 kişiden oluşur. Katılımcılar eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanırlar.
Kayıt: Kayıt Formu